Xylitolilla tehostettu Skin Candy!

Kaikki Scandinavian Skin Candy epilointimassat sisältävät nyt Xylitolia! Uuden, patentoidun koostumuksen ansiosta epilointi on helpompaa ja mukavampaa kuin koskaan ennen!

Tavoitteenamme on alusta asti ollut Skin Candyn markkinointi maailmalla ja tästä sai tuotekehittely aivoriiheemme ponttaa. Miten erotumme maailmalla ja mikä tekisi tuotteestamme suomalaisen tai vähintäänkin skandinaavisen maailmalla. Ideoidessamme, xylitol oli yksi vaihtoehdoista raaka-aineista. Xylitol tai suomalaisittain ksylitoli tunnetaan myös koivusokerina. kemiallisesti xylitol on moniarvoinen sokerialkoholi, joka alun perin on kehitetty makeutusaineeksi.

Xylitolista innostuneina löysimme helposti hyödyllistä tietoa sen positiivisista vaikutuksista ihoon. Xylitol tasapainottaa ihon normaaliflooraa estämällä haitallisten mikrobien kasvua ja samalla se pystyy tukemaan hyödyllisten mikrobien tasapainoa. Antibakteeristen aineiden merkittävinä sivuvaiktuksina on bakteeritesistenssin kehittyminen ja ihon ärsyyntyminen, mutta näitä vaikutuksia xylitolilla ei ole. Oikeastaan päin vastoin, xylitol tasapainottaa, kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa. Tästä vaikutuksesta hyötyvät merkittävästi atoopikot, joiden iho ärsyyntyy oman normaalifloran runsaasta mikrobikannasta ja kosteusköyhyydestä.

Xylitolin terveysvaikutuksista on runsaasti tietoa. Se keksittiin alun perin 1890-luvulla mutta sen laajamittainen tutkiminen alkoi vasta 1960- ja 70-lukujen vaihteessa. Näistä ajoista lähtien ksylitolia on tutkittu laajamittaisesti kaikkialla maailmassa. 

Saatuamme ensimmäiset xylitolipitoiset massat koekäyttöön, havaitsimme että massat olivat muuttuneet entistä helppokäyttöisimmiksi. Massan levitys tuntui samankaltaiselta, mutta takertuminen ihoon väheni merkittävästi ja kuitenkin massa tarttui karvaan tehokkaammin. Selitys tälle löytyi Xylitolin (C5H1205) erilaisesta kemiallisesta koostumuksesta verrattuna monosakkarideihin fruktoosiin tai glukoosiin. Xylitoli on siis kemialliselta rakenteelta viiden hiiliatomin sokerialkoholi, jonka tarttuvuus vesipitoiseen karvaan on parempi, mutta ihoon heikompi. Tämä rakenne selittää myös antimikrobiset vaikutukset, sillä mikrobit eivät pysty käyttämään sitä tehokkaasti ravintonaan.

 

Xylitol on nostanut meidän Skin Candy karvanpostomme uudelle tasolle ja tämän myötä voimme sanoa sen olevan parasta mahdollista ihonhoitoa. Myös monessa ennen- ja jälkihoitotuotteessa on käytetty raaka-aineena xylitolia. 

Markkinoiden vaikuttavin karvanpoistotuote on xylitolpitoinen Skin Candy!

Powered by Aava 3